Bagaimana Menjadi Agen Unit Trust

Bagaimana Menjadi Agen Unit Trust

Saya Puan Rohani Ab Aziz. Group Agency Manager di Public Mutual Berhad. Merupakan seorang Group Agency yang aktif membina kumpulan yang Konsultan Unit Trust yang berjaya.  Telah melahirkan 2 orang Group Agency Manager dan beberapa orang lagi Group Agency Manager akan lahir tidak lama lagi. Saya mula berkecimpung dalam bidang Unit Trust dari tahun 2006.  Pada mulanya sebagai Part Time Consultant.  Kemudian menjadi Full Time Consultant pada Julai 2007.

Saya mempunyai pengalaman selama lebih 12 tahun dalam bidang Unit Trust.

Bermula sebagai agen biasa secara Part time dan kemudian Full Time.

Dan bertatih dari bawah, menaiki pangkat Agency Supervisor, kemudian Agency Manager dan tangga pangkat paling tinggi Group Agency Manager (GAM) dan semuanya hanya dalam masa 4 tahun sahaja.

Tujuan saya ialah untuk mengajak anda menyertai kami sebagai agen unit trust dan bersama saya, anda akan tahu bagaimana mencapai pangkat tertinggi dengan cepat.

Cara nak jadi agen atau perunding unit amanah amat mudah sekarang.

Jika anda :

  • Umur 21 dan ke atas
  • Minimum SPM (Kredit Matematik dan Bahasa Inggeris/Bahasa Melayu)

Boleh terus daftar dengan kami!

KELEBIHAN MENYERTAI KAMI SEBAGAI KONSULTAN UNIT TRUST

  • Ini bukanlah satu perjalanan sekadar menjadi agen biasa2, tetapi peluang menjadi ahli perniagaan yang berjaya.
  • Peluang yang sangat HEBAT untuk menjana pendapatan tinggi
  • Satu perniagaan dengan dengan modal permulaan rendah.
  • Peluang untuk menjadi CEO didalam syarikat anda yang boleh capai pendapatan jutaan ringgit setahun.
  • Peluang untuk pendapatan pasif yang masuk akaun anda, tanpa anda bekerja.
  • Waktu kerja yang anda tetapkan sendiri.
  • Pembangunan skill peribadi dan profesionalisme.
  • Anda tiada risiko untuk diberhentikan kerja.
  • Subsidi  rumah dan kereta, bonus tahunan,  pengiktirafan dan anugerah,  percutian luar negara  yang PERCUMA .

KOMISEN MENARIK UNTUK AGEN UNIT TRUST!

 

Contoh Peluang Pendapatan sebagai agen unit trust.

Pendapatan Bulanan :

  • Bulan 1 – capai target jualan pelaburan RM 100,000 dapat RM2,750
  • Bulan 2 – capai target jualan pelaburan RM 100,000 dapat RM2,750
  • Bulan 3 – capai target jualan pelaburan RM 125,000 dapat RM3,437
  • Bulan 4 – capai target jualan pelaburan RM 125,000 dapat RM3,437
  • Bulan 5 – capai target jualan pelaburan RM 150,000 dapat RM4,125
  • Bulan 6 – capai target jualan pelaburan RM 150,000 dapat RM4,980
  • Bulan 7 – capai target jualan pelaburan RM 175,000 dapat RM5,810
  • Bulan 8 – capai target jualan pelaburan RM 175,000 dapat RM5,810

ADA 8 JENIS PENDAPATAN SEBENARNYA!!

Direct Commission

Career Benefit

Overriding

Year End Bonus

Breakaway Bonus

Appreciation Bonus

Equalization Bonus

Annual Performance Bonus

KENAIKAN PANGKAT YANG MUDAH

 

Bulan yang ke 6, walau jualan sama seperti bulan ke 5, pendapatan lebih tinggi, kerana berlaku kenaikan pangkat pada bulan ke enam.  Bila kenaikan pangkat, peratus komisen juga menaik. Kenaikan pangkat, boleh terjadi bila bila masa shaja, tidak perlu giliran atau kekosongan atau kena tunggu masa tertentu, contoh selepas satu satun. Bila bila masa boleh naik pangkat.

Jika ikut pelan basic yang mudah ini, anda akan dapat komisen anda bernilai lebih dari RM5,000 pada bulan yang ke 7.  Dan kalau anda perasan, Komisen bulan ke 7 juga sudah 2 kali ganda, dari komisen bulan pertama semasa anda join. Woww sangat!!  Kenaikan 100% pendapatan dalam masa 6 bulan.

PELUANG PENDAPATAN PASIF UNTUK AGEN UNIT TRUST

 

Yang lebih menarik lagi,  anda juga akan dapat peratusan pendapatan dari total pelaburan dibawah kelolaan anda.  Dan ini adalah pendapatan pasif untuk Agen Unit Trust.

Ramai yang anggap menjadi agent unit trust Public Mutual, hanya mendapat komisen daripada setiap pelaburan client.

Tetapi tak ramai yang tahu, agent unit trust juga menikmati pendapatan pasif yang dijana daripada jumlah pelaburan yang terkumpul yang dipanggil sebagai Asset Under Management (AUM).

Sebagai contoh, katakan pada tahun pertama menjadi agent, jumlah pelaburan yang di bawa masuk ialah RM 4 juta, bermakna AUM ialah RM 4 juta.

Daripada RM 4 juta ini, pendapatan pasif setiap bulan ialah sebanyak RM700 sebulan. Itu baru setahun, bayangkan mereka yang telah berkecimpung selama 10 atau 20 tahun? Memang pendapatan pasif mereka mencecah 5 angka setiap bulan.  Bayangkan, ini adalah pendapatan umpama anda ad bisnes franchais atau rangkaian rumah sewa. Tetapi pendapatan pasif  ini, tidak perlu modal seperti besarnya modal bina bisnes franchais atau beli rumah rumah untuk disewa. Pendapatan pasif ini hanya perlukan anda istiqamah dan tekun menolong klien klien anda.

Dan pendapatan anda  bukan sekadar komisen yang lumayan dan pendapatan pasif diatas.  Jumlah jenis pendapatan ada 8 jenis. Bukan 1 atau 2 jenis sahaja.

Menarik kan? Macam macam bonus ada!!

Jangan lepaskan peluang untuk bermentorkan Mentor yang Award Winner selama 10 tahun. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.  Jangan tunggu lagi, hubungi kami segera.

BUSY? ADA BISNES SEBENARNYA. ADA KERJA TETAP LAGI.

Untuk bermula dalam bisnes Unit Trust juga mudah. Boleh buat bisnes Unit Trust secara Part Time atau Full Time.  Ikut pilihan anda.  Ramai yang bermula sebagai Part Time, setelah selesa dan nampak jaminan masa depan dan nampak bisnes Unit Trust adalah bisnes yang kukuh, mereka bertukar menjadi Full Time.

Yang masih bekerja, boleh jadikan Platform Unit Trust sebagai Retirement Planning. Boleh kerja santai2 sebagai Unit Trust Konsultan selepas pencen nanti. Tapi mulakan sekarang. Belajar sekarang. Bila retire sudah steady, sudah ada ramai klien dan sudah bina pendaptan Pasif. Duit pencen atau simpanan di EPF pun tak perlu diusik. Dannnn  mana tau boleh pencen awal kan? Sebab pendapatan dari Unit Trust, sudah melebihi gaji kerja utama anda.

Untuk yang berniaga dan ada networking, jadikan Unit Trust platform sebagai satu cabang bisnes. Dalam dunia perniagaan, pendapatan boleh datang dari pelbagai punca.  Jadikan Unit Trust Bisnes sebagai salah satu punca. Business ini mudah, hanya perlu berkongsi dengan network yang sedia ada.

Apa lagi? Jom hubungi kami.

ALA..TAK TAHU APA2 PASAL UNIT TRUST.

Ha.. yang ini jangan risau sebab kami akan beri anda bimbingan percuma. Kami bimbing sampai anda faham dan anda pandai. Mudah saja bisnes ni, semudah ABC.  Anda hanya perlu komited untuk belajar dan kami akan ajar. Ada tempat belajar disediakan dan guru yang baik yang akan mengajar anda.

Apa lagi..hubungi kami cepat!

PELUANG INCOME PASIF DENGAN UNIT TRUST

SAYA TELAH BERJAYA DENGAN UNIT TRUST

SAYA JELAJAH MERATA DUNIA DENGAN UNIT TRUST