BAGAIMANA UNTUK TUKAR POKET BOCOR KEPADA POKET PADAT DUIT SETIAP MINGGU?

Sertai team kami dengan bina income pasif dan bersifat legasi. DAFTAR sekarang !

BAYANGKAN ANDA BELI BARANG YANG ANDA SUKA TANPA TENGOK HARGA DULU

 

Best kan? Tak perlu pikir duit poket ada berapa. Tak perlu resah mengira kot cukup tak sampai hujung bulan nanti. Tapi sebelum saya nak citer lebih lanjut BAGAIMANA TUKAR POKET BOCOR KEPADA POKET PADAT DUIT, saya nak tanya anda:

 

 

  • Adakah anda struggle setiap awal bulan untuk berjimat cermat supaya cukup hingga dapat gaji seterusnya?

  • Adakah anda juga berhempas-pulas cari kerja-kerja part time yang boleh tambah duit atau tampung poket bocor anda?

  • Duit emergency pun tak sempat nak tabung, dah guna balik untuk top up belanja?

  • Masih pinjam kat mak ayah atau adik beradik untuk tampung poket bocor?

  • Selalu cari peluang untuk lompat kerja?

  • Cemburu tengok orang lain senang-senang jer tukar kereta dan beli rumah entah yang ke berapa?

  • Rimas bila bank call suruh bayar tunggakkan?

  • Hairan tengok orang lain pergi melancong negara ais tapi kita nak bawak keluarga ke Port Dickson pun haru?

  • Pelik bila tengok orang lain pencen awal tapi tak de masalah duit?

  • Pening pikir macam mana nak jadi kaya?

JIKA JAWAPAN ANDA “YA” PADA MANA-MANA SOALAN DI ATAS, INFO SETERUSNYA AKAN TUKARKAN DIRI ANDA DARIPADA STRUGGLE POKET BOCOR KEPADA TERPAKSA DAPAT PENDAPATAN 5 KE 6 ANGKA !

 

Ini semua bukan salah anda, tapi sebab anda tidak punyai MENTOR yang betul dengan kaedah yang berkesan, maka anda menjadi mangsa POKET BOCOR.

 

Anda akan dibimbing untuk mendapatkan sasaran jualan setiap bulan secara bimbingan perseorangan bersama Mentor Academy. Bulan pertama anda dijangkakan bermula dengan pendapatan RM2500 sebagai perunding kewangan baru. Jangkaan peningkatan pendapatan minima RM5000 pada bulan ke-enam sekiranya anda benar-benar mengikut semua tertib dan pelan yang telah disediakan oleh Mentor yang telah pun capai pendapatan 6 angka sebulan.

 

AMARAN : Di Wealth Planner Academy, kami hanya dedahkan dan latih anda dengan kaedah copy dan paste apa yang dilakukan oleh Jutawan-Jutawan kami sahaja. 

KENALI MENTOR ANDA

PUAN ROHANI AB AZIZ adalah seorang akauntan. Beliau memegang Ijazah Sarjana Muda Sastera (Kepujian) dalam Pengajian Gabungan (Perakaunan) dari De Montfort University di Leicester, United Kingdom. Beliau juga merupakan graduan ACCA dan Perancang Kewangan.

Rohani kini adalah seorang Pengurus Agensi Kumpulan Public Mutual Berhad. Beliau menyediakan servis  khidmat nasihat dalam bidang perancangan kewangan untuk ramai pelanggannya.  Beliau adalah Jurulatih Induk dan beliau melatih serta menasihati lebih daripada 100 perunding kewangan.

Beliau bermula sebagai sebagai konsultan kewangan biasa pada tahun 2007 dan mencapai kemuncak kejayaan untuk menjadi salah seorang pemimpin dalam industri. Beliau memenangi banyak anugerah sebagai salah satu Pengurus Agensi Kumpulan Teratas.  Beliau memenangi  25 Pengurus Agensi Kumpulan terbaik  selama 5 tahun berturut-turut.

Sebelum menceburkan diri didalam bidang perancangan kewangan,  beliau adalah Pengurus Pengurusan Risiko Kredit dengan Ambank pada 2005-2007. Beliau bersama OCBC sebagai Pengurus Perhubungan  Pelanggan pada tahun 2003-2005. Pada 2001-2003, beliau bersama Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) memainkan peranan penting dalam membantu usahawan melayu baru menubuhkan perniagaan mereka. Pada tahun 1995-2001, beliau bekerja di JabatanAudit Dalaman dengan AmInvestment Bank.

Hasratnya adalah berkongsi  pengetahuan tentang perancangan dan pengurusan kewangan kepada lebih ramai wanita, kerana beliau percaya semua wanita di luar sana adalah calon terbaik untuk menjadi Pengurus Kewangan terbaik dalam”Ekonomi Rumah tangga” mereka.

PENASIHAT KEWANGAN PEKERJAAN NO 3 TERBAIK DI DUNIA

Sumber : US NEWS AND WORLD REPORT 2017


				

Inilah masa yang paling tepat untuk mempertimbangkan kerjaya sebagai perancang kewangan. Kini, ramai orang telah sedar tentang kepentingan merancang kewangan komprehensif untuk pendidikan anak-anak, pelaburan masa depan, perlindungan dan simpanan untuk menjamin kehidupan selepas bersara.

 

Tugas perancang kewangan bukan sahaja bertindak sebagai pakar kewangan semata tetapi juga perlu ada kemahiran membina perhubungan, kebolehan sebagai pendengar yang baik kepada pelanggan dan boleh mengajukan soalan yang tepat untuk mendapatkan maklumat penting bagi membolehkan proses pembinaan pelan kewangan yang kukuh kepada pelanggan tersebut.  Selain itu, tugas dibelakang tabir seorang perancang kewangan juga melibatkan tugas operasi, kajiselidik dan analisis.

 

Orang ramai perlukan seseorang untuk membantu dan membimbing mereka membuat pelan kewangan komprehensif yang kukuh dalam semua aspek kewangan untuk mencapai matlamat kewangan mereka iaitu jaminan PENCEN AWAL dan jaminan KETERUSAN KEHIDUPAN KEPADA LEGASI KETURUNAN mereka. Dengan ini, kerjaya sebagai perancang kewangan adalah sangat-sangat diperlukan oleh setiap warganegara. Statistik menjangkakan keperluan dan permintaan terhadap perkhidmatan ini adalah 30% meningkat pada 2024. Di antara kerjaya dalam bidang ini termasuklah:

  • Financial Planner
  • Financial Advisor
  • Wealth Management Advisor
  • Client Relationship Manager
  • Financial Analyst
  • Investment Manager
  • Financial Services

 

 

MENGAPA ANDA HARUS PILIH MENJADI PERANCANG KEWANGAN ?

Pendapatan Pasif & Lumayan

Sebagai perancang kewangan, anda berpeluang untuk menjana 8 jenis pendapatan. Ada pendapatan aktif dan juga pasif yang lumayan. Pendapatan aktif akan anda dapat bila anda bekerja, diukur dengan jumlah produksi jualan. Pendapatan pasif adalah pendapatan yang tidak diukur dengan masa anda bekerja. Ia adalah pendapatan ‘goyang kaki’

Kerjaya Professional & Semakin Berkembang

Disebabkan permintaan yang semakin tinggi untuk perkhidmatan mendapatkan pelan komprehensif kewangan peribadi, anda akan mempunyai pengalaman dan kemahiran berharga semasa melalui proses operasi, kajiselidik dan analisis.

Masa Kerja Fleksibel

Untungnya bila menjadi perancang kewangan, anda tidak lagi berada didalam kekangan waktu kerja tertentu. Anda pilih waktu anda bekerja dan tempat untuk anda bekerja. Anda bebas merancang masa kerja anda, masa cuti anda dan masa untuk anda bersama keluarga.

Pengalaman Berharga Dalam Bidang Kewangan

Pengalaman anda adalah sangat berharga, dan semakin lama anda bekerja dalam bidang ini, semakin banyak peluang jana pendapatan aktif dan pasif untuk masa depan anda.

Latihan & Bimbingan Percuma

Untuk menjadi perancang kewangan yang tinggi ilmu dan boleh menasihati pelanggan dengan baik, ilmu, latihan dan bimbingan dari mentor amat penting. Kami percaya, dengan berbekalkan ilmu yang baik, kemahiran yang betul akan buat pelanggan gembira dan puas hati.

Kebolehan Anda Dicari & Anda Sangat Diperlukan

Ramai orang perlukan bimbingan dan nasihat untuk pelan kewangan yang kukuh untuk masa depan. Dengan permintaan yang tinggi ini, peluang kerjaya sebagai perancang kewangan adalah lebih cerah.

LALUAN KERJAYA SEBAGAI PERANCANG KEWANGAN

  • Pendidikan Akademik – sekurang-kurangnya Diploma apa jua bidang. Tidak semestinya bidang kewangan.
  • Laluan Kerjaya – Latihan sepenuhnya akan diberikan untuk lulus bagi mendapatkan Lesen Perunding Saham Amanah dan Perunding Kewangan. Tiada sekatan kenaikan pangkat, malah kami menggalakkan perunding kami untuk naik pangkat dengan kadar segera.

 

 

Nampak mahal dan susah kan? Tapi sekiranya anda mengikat talian hayat kerjaya anda dengan kami, semua perkara di atas adalah amat mudah saja untuk dilalui sebab kami ada MENTOR. Apa yang penting, MENTOR kami telah berjaya secara individu dan berjaya mempunyai menti yang meniti kejayaan beliau dengan cepat.

 

 

Jadi tak hairanlah ramai CEO dan Pengarah Syarikat Gergasi di Malaysia mempunyai latarbelakang berkaitan dalam bidang kewangan. Pernahkah anda perasan majoriti yang berjaya PENCEN AWAL dan berjaya kaya dalam usia muda sangat-sangat faham tentang pengurusan kewangan dan membuat banyak duit dengan jualan bisnes mereka? Ini disebabkan mereka mempunyai ilmu dan MENTOR yang telah berjaya dan berpengalaman membimbing ramai orang mengikuti jejak langkah kejayaan MENTOR.

 

 

Maka sangat-sangat penting anda memilih MENTOR yang betul dan telah berjaya. Sebab anda tak perlu susah-susah cipta kejayaan sendiri tetapi hanya copykat jer jejak dan tabiat MENTOR untuk berjaya.

APA KATA MEREKA YANG DAH SERTAI

Mereka pun sama seperti anda pada mulanya, tetapi sekarang telah berjaya dan semakin berjaya.

“Saya lepasan UiTM dalam jurusan Kejuruteraan Elektronik. Disebabkan masa sebagai jurutera sangat terhad, saya mencari peluang karier yang masanya lebih fleksibel.

Tak sangka, bukan sahaja saya dapat luangkan masa lebih bersama keluarga, malah mampu bawa mak ayah ke Mekah, alhamdullillah. ”

Lisa Merlisa

“Bekerja shift sebagai Customer Service Officer membuatkan saya digelar “Katak Bawah Tempurung” oleh famili. 

Pada mulanya hanya part time, tetapi income part time lebih dari gaji full time.

Rasa berbaloi dan lebih terjamin, tambahan pula kini saya lebih mengenali dunia berbanding dulu.”

Rozita Mohd Fauzi

” Mulanya famili tak sokong menjadi perunding kewangan. Lain dari bidang study. Tapi saya fikir, masih tak dapat sebarang kerja tetap selepas 2 tahun graduasi.

Keadaan berubah bila saya dapat beli rumah kedua dalam masa 2 tahun pertama selepas saya join team ni. “

Adlina Mansur

SYARAT DAN KELAYAKAN

KELAYAKAN AKADEMIK

Diutamakan graduan lepasan universiti dalam apa-apa bidang, asalkan mahu mencuba, rajin dan boleh mengikut arahan pengurusan dan coach.

Dialu-alukan mereka yang berpengalaman sebagai perunding kewangan, ejen insurans, ejen takaful dan ejen unit trust yang ingin membina karier dengan team kami.

TUGASAN & TANGGUNG JAWAB

Tugasan :

  • Memastikan hubungan baik dengan pelanggan sedia ada.
  • Memasarkan dan mengedarkan Pakej Pelan Kewangan Individu dan Korporat.
  • Menghadiri mesyuarat/perjumpaan dan latihan setiap minggu untuk mengilap kemahiran sebagai perunding professional.
  • Berjumpa dengan pelanggan untuk memahami keperluan mereka dan mengusulkan pelan yang bersesuaian dengan matlamat kewangan mereka.
  • Semua LATIHAN dan BIMBINGAN yang diberikan adalah PERCUMA.

 

Tanggung Jawab :

  • Memastikan ilmu pengetahuan dan kemahiran tentang produk dikemaskini dan terkini.
  • Maklumat tepat dan benar, telus ketika berkomunikasi dengan pelanggan/bakal pelanggan.
  • Mengendalikan komunikasi berkesan dan sopan ketika berhadapan dengan isu bersama pelanggan/bakal pelanggan.
  • Mengendalikan proses dokumentasi pendaftaran, kemaskini dan penamatan dengan telus dan jujur.
SIKAP & TINGKAH LAKU

Kami sangat-sangat utamakan :

  1. Jujur
  2. Setiakawan
  3. Boleh bekerja dalam kumpulan
  4. Boleh menerima teguran
  5. Rajin
  6. Solat 5 waktu
  7. Menutup Aurat
  8. Aktif
  9. Proaktif
  10. Mengambil peluang
  11. Cekap dan cepat bertindak
  12. Bersemangat tinggi
  13. Berfikir secara kreatif
  14. Sentiasa ingin buat lebih baik dari semalam
  15. Sanggup menerima cabaran dengan bersungguh-sungguh
PENDAPATAN BULANAN
  • Kami sasarkan Konsultan Unit Trust kami akan mudah mendapat pendaptan bermula dari RM2,500 sebulan.
  • Kami sasarkan Konsultan Unit Trust kami akan capai pendapatan minima RM5,000 dalam tahun pertama.
LAIN-LAIN BENEFIT
  1. Diinsuranskan secara automatik.
  2. Komisyen dibayar secara mingguan.
  3. Peluang kenaikkan pangkat dengan cepat.
  4. Bonus bulanan dalam bentuk reward tunai dan voucher.
  5. Bonus dalam bentuk percutian.
  6. Latihan dan bimbingan 1 to 1 secara percuma.
  7. Sokongan 100% dari pengurusan dan manager.
  8. Subsidi KERETA dan RUMAH.

APA KATA MEREKA YANG DAH BERJAYA ?

Mereka pun sama seperti anda pada mulanya, tetapi sekarang telah berjaya dan semakin berjaya dan mendapat pendapatan pasif tanpa henti hingga hari ini.

“I love my life! I love the income! I love the freedom! I only get it when I am a UNIT TRUST CONSULTANT OF OF PUBLIC MUTUAL!!”

Sharifah Azwan Syed Mohdzar (Wan)

“Unit Trusts Consultant is the best career. It gives me great transformation which I don’t think I could get if I work somewhere else. It’s a matter of making powerful decision. Don’t wait for your ship to come in, swim out to it. Just do it!!”

Nor Baaiah Abu Bakar (NB)

“Unit Trust Consultant is a superb and wonderful career.  It’s a freelance job with flexible working hours.  The industry offers unlimited income thus it is the best career for me.  Life in wildest dream…Whatever your mind can conceive and believe, U can ACHIEVE”

Mohd Esa Ab Aziz (Esa)

“Since I became Unit Trust Consultant, I am able to drive a good car instead of ‘sweet little Kancil’.  I dream to buy a MerceC200 soon… I am enjoying a good and wonderful life now! Come and join us!”

Saadiah Jamal (SJ)

MUSTAHILKAH ANDA MENCAPAI PENDAPATAN 6 ANGKA SEBULAN, SEDANG MENTOR ANDA BERSEDIA MEMBIMBING ANDA KE SANA?

Bimbingan langkah demi langkah bagaimana Mentor Academy mendapat banyak leads, bina sistem leads dan seterusnya strategi spesific berdepan dengan bakal pelanggan dan dengan strategi jualan yang telah diguna-pakai oleh Mentor Academy dan terbukti berkesan menjadikan mereka Jutawan.

 

Minggu Pertama : LEBIH JUALAN DALAM MASA YANG SINGKAT – langkah pertama untuk buat jualan yang banyak dan berkualiti tinggi.

 

Minggu Kedua : BINA SISTEM LEADS – langkah demi langkah bina sistem untuk dapatkan leads yang banyak dan berterusan.

 

Minggu Ketiga : BERADA DI DEPAN BAKAL PELANGGAN – belajar strategi spesifik berdepan dengan bakal pelanggan dan berjaya jual kepadanya.

 

 

Anda akan dibimbing untuk mendapatkan sasaran jualan setiap bulan secara bimbingan perseorangan bersama MENTOR ACADEMY. Tugas anda hanya ikut saja tugasan dan stick pada pelan yang MENTOR berikan kepada anda. Mudah kan?

 

AMARAN : Di Wealth Planner Academy, kami hanya dedahkan dan latih anda dengan kaedah copy dan paste apa yang dilakukan oleh Jutawan-Jutawan kami sahaja. 

NANTI DULU, BUKAN INI SAHAJA TAPI ADA LAGI…

Anda akan diberi PELAN PENCEN AWAL bernilai RM15,000 dari Mentor kami untuk memastikan warga Academy berjaya menjadi copykat Mentor kami secara PERCUMA.

 

PELAN RANCANGAN KEWANGAN INDIVIDU – supaya anda dapat capai pendapatan lumayan untuk anda bersara awal

 

PELAN RANCANGAN KESIHATAN DAN PERLINDUNGAN INDIVIDU & KELUARGA – supaya anda dijamin mendapat rawatan dan perlindungan tanpa risau dan resah tentang kos pembiayaan atau risiko apabila anda ditimpa musibah & ujian kehidupan

 

PELAN RANCANGAN PELABURAN ASET – supaya anda boleh mendapat pulangan pelaburan lebih tinggi dengan nilai risiko paling rendah. Ditambah dengan TIPS dan PELAN pemilikkan tempat berteduh yang anda indamkan sehingga anda tidak rasa kos pemilikkan adalah satu bebanan bagi anda malah pemilikkan penuh berlaku dalam jangka masa yang lebih cepat dari biasa.

 

 

Semua ini bernilai lebih RM15,000 tapi kami bagi anda PERCUMA kerana anda betul-betul berminat untuk berjaya dan memilih untuk menuju kehidupan bebas hutang dan bebas belanja. Yang penting sekali katakan “TIDAK” pada POKET BOCOR  lagi !

 

 

 

Bertindak sekarang, sebelum kami tutup TAWARAN HEBAT ini.
Tindakan segera anda hari ini tentukan masa depan anda !

TINDAKAN PANTAS ANDA HARI NI BUAT POKET ANDA TAK KERING DUIT

Bertindak segera untuk berjaya bina income pasif dan bersifat legasi. DAFTAR sekarang !